Opfriscursus of rijangst bij
autorijschool G.J. van der Linden

Opfriscursus of rijangst bij autorijschool G.J. van der Linden

Onze opfriscursus

Kent u alle nieuwe verkeersregels? Voelt u zich wel eens onzeker tijdens het rijden? Durft u de autosnelweg niet meer op? Vindt u het lastig om over te stappen op een automaat? Zijn de bijzondere manoeuvres wat minder paraat?

Dan wilt u misschien wel een aantal opfrislessen volgen!

Deze opfrislessen zijn bestemd voor iedereen die in het bezit is van rijbewijs B, wat meer oefening wil, of door omstandigheden onzeker is in het verkeer. Dit kan zijn vanwege een nare ervaring in het verkeer, een verhuizing naar een drukker deel van het land of weinig rijervaring gedurende de laatste jaren. Na een intakegesprek en een eerste opfrisles bepalen we samen het verdere verloop van de lessen.

Heeft u last rijangst?

Ook dan kunt u bij ons terecht! Wij helpen u graag weer op weg.

Hoe ontstaat rijangst?

Rijangst in het verkeer kan op verschillende manieren ontstaan. Het kan zijn dat u al jaren beschikt over een rijbewijs, maar na het behalen ervan (te) weinig hebt gereden. Dan kan de onzekerheid toeslaan als u achter het stuur plaatsneemt of als passagier meerijdt. Wellicht bent u iemand die 40.000 km per jaar rijdt en opeens niet meer durft in te voegen op de autosnelweg of begint u te transpireren als u in een tunnel moet rijden of een vrachtauto wilt inhalen? De oorzaak van dit vervelende gevoel kan onder andere zijn ontstaan door een negatieve rijervaring, maar ook andere oorzaken, zoals (te) weinig zelfvertrouwen of een verandering in uw persoonlijke situatie.

Lichamelijke en psychische gevolgen

De aanleiding tot rijangst is vaak verschillend, maar de daarbij voorkomende lichamelijke en psychische gevolgen zijn vaak dezelfde: trillen, transpireren, hartkloppingen, hoofdpijn, hyperventilatie, verkrampte spieren, slapeloosheid en emotionele uitbarstingen zijn een aantal reacties die kunnen optreden. Op het moment dat één of meerdere symptomen u overvallen, kunt u de greep op de situatie kwijtraken en de controle verliezen.

Binnen enkele weken resultaat

Als u zich in bovenstaande herkent, of uw cliënt(e) hierin herkent, weet dan dat in Nederland tussen de 500.000 en 1000.000 rijbewijsbezitters met verkeersangst kampen waardoor ze alleen nog in een voor hen bekende omgeving rijden of som zelfs helemaal niet meer aan het verkeer deelnemen. Die angst is door onze aanpak binnen enkele weken onder controle.

Wil je graag meer informatie?
Neem dan contact met ons op!

Wil je graag meer informatie? Neem dan contact met ons op!